Archive for februar, 2009

vaje dramske skupine

Bliža se 8. marec, dan žena, igralci gledališke skupine KD pa pilijo prizore Partljičeve komedije - Partnerska poroka. Uprizoritev bo potekala v soboto, 7. 3. 2009, ob 19.00 v dvorani OŠ Stari trg ob Kolpi.

ImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShack

februar 25 2009 | dramska skupina and novice | No Comments »

VENČEK PREŠERNOVIH

Stari trg ob Kolpi, 7. 2. 2009

Člani dramske skupine KD Stari trg ob Kolpi in pevke Polanskega odmeva so v soboto, 7. 2. 2009, v počastitev kulturnemu prazniku priredili večer z naslovom Venček Prešernovih. Poleg Prešernovih pesnitev so recitirali pesmi lani umrlega polanskega vsestranskega umetnika, majstra Jureta.

ImageShackImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShackImageShackImageShack

februar 06 2009 | dramska skupina and polanski odmev | No Comments »

NEKDO TE MORA IMETI RAD

V petek, 6. 2. 2009, bo ob 18.00 v Knjižnici Črnomelj potekala predstavite knjižice avtorice Lidije Maričič z naslovom NEKDO TE MORA IMETI RAD

Vabljeni!

februar 06 2009 | novice | No Comments »

Pojdem na prejo

V Adlešičih so ob dolgih zimskih večerih (nekoč ko gledanje televizije še ni pomenilo višek družabnega dogajanja) poznali druženje, ob delu domačih obrti - imenovali so ga PRELO. Podoben običaj pa so poznali tudi drugod na podeželju. Dekleta in žene so navadno predle lan ali volno, mogoče tudi pletle ali vezle… ob tem pa kramljale (ali tudi “rihtale vreme”) in pele. Ljudske pesmi so se obdržale le na tak način. Da so lahko na prelo hodili tudi fantje, so se dekletom ponudili za nosače kolovratov (predvsem je bilo zanimivo nositi kolovrat iz prela proti domu), včasih pa so tudi opletali steklenice ali pletli košare in peharje.

Da bi obudili družabno življenje in prenesli znanje tudi na mlajše je Javni zavod Krajinski park Kolpa obudil Prelo v prostorih JZ. Vsi, ki vas dogodek zanima ste vabljeni vsak torek ob 18 uri v Adlešiče. Poleg spoznavanja obrti in nasvetov za popravilo domačega orodja, včasih pogledamo tudi posnetke iz parka ali dela ljudi ali pogledamo katerega od dokumentarnih filmov posnetih na tem območju.

februar 02 2009 | novice | No Comments »