Archive for junij, 2009

JURJEVANJE 2009

V petek, 19. 6. 2009, so člani FS Stari trg ob Kolpi ob spremljavi Sodevskih tamburašev zaplesali na 46. Jurjevanju v Črnomlju. (Foto: Maja Tomažin)

ImageShack

ImageShackImageShackImageShackImageShack

Na odru so se predstavile tudi FS KUD Hruševec Kupljenski, FS Lenciugelis (Litva), FS Terra del Sole (Italija), FS Dragatuš, FS Semiška ohcet in FS Božo Račič.

ImageShackImageShackImageShackImageShack

junij 24 2009 | folklorna skupina | No Comments »

Sodevski tamburaši in folklorniki v Cerknici

V petek, 12. 6. 2009, so Sodevski tamburaši s trškimi folklorniki nastopili na občinskem prazniku v Cerknici. Na povabilo in željo organizatorjev so pripravili 40 minutni program.

Foto: Maja Tomažin

ImageShackImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShackImageShack

junij 23 2009 | folklorna skupina | No Comments »

Stari trg praznuje

Stari trg ob Kolpi, 6. 6. in 7. 6. 2009

ImageShackImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShackImageShack

ImageShackImageShackImageShack

junij 16 2009 | folklorna skupina and foto/video galerija and polanski odmev | No Comments »

STARI TRG PRAZNUJE


Pretekli konec tedna ,  6. in 7. junija 2009, je v Starem trgu ob Kolpi, v počastitev krajevnemu prazniku, potekala prireditev ”Stari trg praznuje”. Dogajanje se je pričelo v soboto dopoldne s slavnostno otvoritvijo 4. Mednarodnega šahovskega turnirja Kolpa 2009 s šahovskima velemojstricama Ano Srebrnič in domačinko Darjo Kapš. Hkrati se je pričel že  4. Pohod po Trški pešpoti, ki se vije od Starega trga v dolino Kolpe in nazaj mimo Sodevskega in Trškega kala. Zvečer je v dvorani OŠ Stari trg ob Kolpi potekala osrednja proslava v počastitev krajevnemu prazniku, na kateri sta bila slavnostna govornika župan Občine Črnomelj, g. Andrej Fabjan in predsednik KS Stari trg ob Kolpi, g. Gregor Kobe. Med povabljenimi gosti so bili tudi župan Črne na Koroškem, predstavniki pobratene KS Zreče, Upravne enote Črnomelj in Uniorja. Kulturni program v katerem so nastopili mladinski pevski zbor OŠ Stari trg ob Kolpi, pevska skupina Dobra volja je najbolja iz Sinjega Vrha, pevska skupina Polanski odmev, Sodevski tamburaši in Otroška ter odrasla folklorna skupina iz Starega trga je dopolnila razglasitev rezultatov izbora za Najlepši turistični spominek Poljanske doline, ki ga je razpisalo Polansko TŠD Stari trg ob Kolpi. V nedeljo je na tršem igrišču potekal 4. turnir za Pokal  Starega trga v malem nogometu, katerega so osvojili nogometaši Kanižarice, tretje mesto pa so zasedli domači nogometaši.

Partnerji prireditve so:

KS STARI TRG OB KOLPI, POLANSKO TURISTIČNO ŠPORTNO DRUŠTVO STARI TRG OB KOLPI,

ŠAHOVSKI KLUB CAISSA, KD STARI TRG OB KOLPI, OSNOVNA ŠOLA STARI TRG IN PGD STARI TRG OB KOLPI.

Pokroviteljica prireditve je: OBČINA ČRNOMELJ

junij 03 2009 | novice | No Comments »